Мирогощанська громада

Рівненська область, Дубенський район

Соборність – слово пророче...

Дата: 29.01.2018 11:33
Кількість переглядів: 486

Соборність – слово пророче, світить воно Україні крізь морок віків, воєнні дими, темінь неволі і пелену сліз. Не одне покоління кращих синів та дочок беззавітно клали своє життя до ніг рідної неньки-України заради її спокою, мирного існування, свободи і незалежності. Це свято, яке сьогодні впевнено крокує Україною. Відзначення Дня Соборності, вшанування творців Акту Злуки - це не тільки суспільна потреба, а й наш моральний обов’язок берегти світлу пам'ять незліченних жертв, принесених українським народом на вівтар незалежності, державності.
25 січня в актовій залі Мирогощанської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся святковий концерт «Україна – єдина соборна держава», в якому взяли участь колективи художньої самодіяльності об’єднаної територіальної громади. Свято розпочалося з вітального слова голови Мирогощанської ОТГ Соборук С.А., яка наголосила: «Шануймо свою мову, шануймо свою Батьківщину, шукаймо те, що нас об’єднує, лише в єдності та соборності душ ми можемо досягти величної мети – побудувати економічно й духовно багату, вільну й демократичну Україну, якою пишатимуться наші нащадки».
Гортаючи сторінки історії України, присутні побачили, що наше коріння сягає у глиб віків, дійшли висновку, що треба жити і трудитися так, щоб можна було впевнено і з гідністю сказати: “ Ще не вмерла Україна…” 
Урочистості заходу додавали пісні «Україна - мати», «Йшла Божа Мати через Україну», «Татусь-герой», «Батьківська», які виконували вихованці с.Мирогоща, с.Листвин і с.Княгинин. Приємно вразили глядачів жіноче тріо «Берегиня» клубу с.Листвин та вокальний жіночий ансамбль с.Липа «Липівчанки», які виконали старовинні пісні. Український жартівливий танець зразкового танцювального колективу Мирогощанської державної школи мистецтв запалив вогонь у серцях присутніх. Завершилося дійство чудовою піснею «Ми за мир» у виконанні дитячого вокального ансамблю «Дзвіночки». 
Ми вірим в майбутнє твоє, Україно!
Говорять сьогодні дорослі й малі,
Бо ти в нас – найкраща, бо ти в нас єдина,
Немає такої, як ти на землі.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь