Мирогощанська громада

Рівненська область, Дубенський район

Мирогощанська сільська рада стає відкритою та прозорою

Дата: 13.09.2017 12:09
Кількість переглядів: 534

Фото без описуНа пленарному засіданні чергової сесії Мирогощанської сільської ради восьмого скликання депутати проголосували за всі проекти рішень, що були розроблені на основі рекомендацій коаліції «Прозорі Ради».

Мова йде про внесення змін до Положення про постійні комісії, Тимчасового регламенту роботи виконавчого комітету та Регламенту роботи Мирогощанської сільської ради. Цим рішенням депутати нормативно зафіксували порядок запобігання та врегулювання конфлікту інтересів; прописали вимоги щодо порядку оформлення, оприлюднення та розгляду Мирогощанською сільською радою електронних петицій, зокрема норму, яка передбачає скликання сесії ради для розгляду електронної петиції, що набрала необхідну кількість підписів; закріпили право доступу громадян на пленарні засідання ради, засідання виконавчого комітету та постійних комісій без будь-яких обмежень, тощо.

«Надзвичайно приємно, що новостворені об’єднані територіальні громади намагаються працювати по-новому. Мирогощанська сільська рада у цьому плані є одним з лідерів. Активно долучившись до громадської ініціативи з протидії будь-яким антисоціальним проявам та привівши свої нормативно-правові документи до норм чинного антикорупційного законодавства, депутати показали свою добру волю щодо забезпечення реалізації права громадян на контроль влади» – прокоментував подію координатор коаліції «Прозорі Ради» в Рівненській області, експерт ГО «Центр суспільних дій «Сівітас» В’ячеслав Долід.

Також сьогодні триває робота по впровадженню пропозицій «Прозорих Рад» депутатами Рівненської міської та Острожецької сільської ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь