Мирогощанська громада

Рівненська область, Дубенський район

Майстер-клас з теми «Формування гендерної культури педагога»

Дата: 08.02.2018 15:18
Кількість переглядів: 536

      Що таке гендер? Як сформувати гендерні компетентності у сучасному навчально-виховному процесі? Що складає основу гендерної культури педагога? Такі питання виникають у багатьох освітян. Тому за сприянням Рівненського ОІППО та методичного центру Мирогощанської ОТГ  7 лютого 2018 року на базі Мирогощанської ЗОШ І-ІІІ ступенів було проведено майстер-клас з теми «Формування гендерної культури педагога», на якому презентувала свій досвід Мінакова Наталія Георгіївна, методист кабінету виховної роботи та позашкільної освіти РОІППО.

     Метою даного заходу стало визначення шляхів формування гендерних компетентностей і компетенцій у сучасному освітньо - виховному просторі відповідно до Концепції Нової української школи. Активними учасниками заняття були педагоги закладів освіти Мирогощанської та Привільненської ОТГ,  а також головний спеціаліст з питань освіти Мирогощанської сільської ради Зайчук С.В. та завідувач методичного центру виконавчого комітету Мирогощанської сільської ради Козачок Л.В.

    Учасники майстер-класу обговорили теоретичні та практичні аспекти організації виховної роботи з питань соціалізації особистості в гендерному суспільстві, ознайомилися з інтерактивними технологіями  роботи з учнями. Працюючи у групах, педагоги укладали правила проведення тренінгу, створювали психологічні портрети жінок і чоловіків, моделювали сучасні сім’ї, визначали роль у них чоловіка та дружини. Присутні проаналізували вплив ЗМІ на формування гендерних стереотипів та визначили психологічні особливості гендерного сприйняття реклами. Після кожної вправи відбувалося цікаве обговорення, усі учасники мали змогу висловити свою думку. На занятті панувала доброзичлива, щира атмосфера.

     Підводячи підсумки, Мінакова Н. Г зауважила: «Любіть себе, любіть тих, хто поряд з вами. Будьте терплячими та мудрими, толерантними та уважними –  і будь-які проблеми вирішуватимуться, а кризи долатимуться».

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь