Мирогощанська громада

Рівненська область, Дубенський район

Методичний центр виконавчого комітету Мирогощанської сільської ради

Дата: 04.06.2018 17:44
Кількість переглядів: 723

Надзвичайно насиченим видався травень для працівників методичного центру виконавчого комітету Мирогощанської сільської ради.

        11 травня  2018 року на базі   Мирогощанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів відбувся тайм-менеджмент працівників психологічної служби, у якому взяли участь практичні психологи та соціальні педагоги Мирогощанської  та Привільненської сільських рад. Фахівці психологічної служби методичного центру проаналізували та узагальнили  проведену впродовж навчального року роботу. За результатами дослідження статистична звітність про роботу служби обох сільських рад узагальнена методистом Сидорчук С.В. та передана у кабінет-центр ППСР при РОІППО. В рамках проведення методичного об’єднання розглянули питання психологічного супроводу школярів під час підготовки до ДПА та ЗНО шляхом формування у них стресостійкості, володіння навичками саморегуляції, психологічного відновлення.

Фото без опису

 

         15 травня відбулося виїзне  методичне об’єднання вчителів суспільствознавчих предметів на тему «Реалізація діяльнісного підходу до вивчення суспільствознавчих предметів за допомогою екскурсій». Вчителі історії та правознавства Мирогощанської та Привільненської сільських рад перебувають у невпинному творчому пошуку. Саме з цією метою здійснено поїздку по замках «Золотої підкови» Львівщини.  Незабутні враження освітяни отримали від екскурсій  старовинними замками західної України:  Олеським,  Золочівським, Підгорецьким.

Фото без опису

Фото без опису

         16 травня відбувся заключний  в цьому навчальному році семінар завідуючих закладів дошкільної освіти Привільненської та Мирогощанської сільських рад. Учасники семінару побували у Дубенському державному історико-культурному заповіднику,  де мали змогу відвідати експозиції дізнались багато нового та цікавого про рідний край. Завідуючі закладів дошкільної освіти  взяли участь у майстер-класі з теми «Організації роботи з молодими спеціалістами», теоретичному лекторії, які були проведенні на базі нововідкритого Молодавського закладу дошкільної освіти.

Фото без опису

     18 травня для учителів початкових класів, які у 2018-2019 навчальному році будуть набирати 1 клас відбувся семінар-практикум  з теми «Особливості реалізації галузі «Фізична  культура» в умовах упровадження нового Державного  стандарту початкової  освіти».

      В ході заходу педагоги опрацювали питання щодо готовності учителів фізичної культури до змін в умовах Нової української школи, ознайомилися із особливостями впровадження нового Державного стандарту початкової освіти та типових освітніх програм фізкультурної освітньої галузі нового Державного стандарту початкової освіти, формування наскрізних умінь засобами фізичної культури. Здолбіцький В.Ю., методист з фізичного виховання  на прикладах продемонстрував, як учнів 1 класу Нової української школи навчати елементам самоконтролю у процесі виконання фізичних вправ, розкрив сучасні методи організації заняття руховою активністю в початкових класах, використання рухових умінь та навичок у різних життєвих ситуаціях.

Фото без опису

Фото без опису

     29 травня на базі Мирогощанської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулось підсумкове розширене засідання методичної ради методичного центру. Козачок Л.В., завідувач методичного центру, підвела підсумки роботи за навчальний рік. Детальний аналіз за напрямками роботи здійснили методисти. Підсумували роботу методичного центру Якимюк І.О., провідний спеціаліст з питань освіти Привільненської сільської ради та Зайчук С.В., головний спеціаліст з питань освіти Мирогощанської сільської ради.

         Загалом,  у 2017-2018 навчальному році методична служба громад активно впроваджувала пріоритетні напрями оновлення освіти, обмінювалась досягненнями на освітянській ниві, була активним учасником обласних, семінарів, виставок.

         Методистами центру сплановано та проведено  на базах закладів освіти Мирогощанської та Привільненської сільських рад  - 26 семінарів-практикумів, 18  методичних об’єднань учителів-предметників, 4 засідання методичної ради,  школа молодого психолога. 

      Проведення методичних заходів у такому форматі, налагодження  партнерських зв’язків та розширення співпраці дають змогу підвищувати фаховий рівень педагогів, формувати нові засади сучасного навчального-виховного процесу.      

        Після плідної праці хороший господар завжди підраховує здобутки і робить висновки про те, що вдалося, проектує майбутні задуми.  Учасники методичних заходів ділились враженнями про навчальний рік, що минає і висловлювали побажання для нових проектів, головним критерієм діяльності яких залишається питання якості  освітнього процесу.     

       Успіх шкільної  реформи, в основу якої покладено зміну методик, зміщення акцентів на користь дитини, її індивідуального розвитку, а це у значній мірі залежить від професіоналізму управлінців, працівників методичної служби, які повинні не тільки усвідомлювати  суть та шляхи модернізації, а й вибудовувати умови практичного її втілення. Тому ми і надалі ініціюватимемо проведення різних форм роботи з педагогічними кадрами з метою обміну досвідом, обговорення актуальних питань реформування освітньої галузі.

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь