Мирогощанська громада

Рівненська область, Дубенський район

Робота консультаційного пункту Дубенського бюро правової допомоги Рівненського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Дата: 21.10.2021 08:37
Кількість переглядів: 562

19 жовтня 2021 року директором Рівненського місцевого центру з надання БВПД Аллою Негрей та начальником відділу «Дубенське бюро правової допомоги» Рівненського місцевого центру з надання БВПД Андріюком Анатолієм Володимировичем було організовано роботу консультаційного пункту на території Мирогощанської сільської ради Дубенського району в с. Мирогоща Друга. Діяльність даного консультаційного пункту спрямована на розширення доступу жителів даної сільської ради до безоплатної правової допомоги, зокрема до правової інформації та правових консультацій у сфері земельних правовідносин.

Під час роботи консультаційного пунктуза юридичними консультаціями звернулися громадяни із питаннями, що стосувалися порядку відмови від частки у спадщині, вирішення земельного спору органом місцевого самоврядування, спадкування земельного паю, що знаходиться в оренді та права спадкоємця на отримання орендної плати, безоплатної передачі земельної ділянки у власність для будівництва та обслуговування житлового будинку, розірвання договору оренди земельної ділянки в односторонньому порядку, обов'язку виконання додаткової роботи на підсобному господарстві державного підприємства, додаткових гарантій та прав керівнику профспілкової організації, а також щодо правових підстав надання безоплатної вторинної правової допомоги.

У рамках реалізації проекту «Програма прискорення приватних інвестицій у сільське господарство»з метою надання безоплатної правової допомоги у сфері земельних правовідносин була проведено лекцію для мешканців села Мирогоща Друга Дубенського району під назвою «Порядок укладання, зміни та розірвання договору оренди земельної ділянки»,адже питання орендних відносин стосовно укладення, порядку внесення змін та розірвання договору оренди землі є доволі поширеним серед сільського населення, які є власниками земельної частки (паю).

Під час даного заходу присутнім дано правову інформацію стосовно порядку укладання договору оренди земельної ділянки, внесення змін до нього, а також підстав його припинення. Також звернуто увагу учасників заходу, що договір оренди землі оформлюється письмово і в подальшому потребує державної реєстрації. Важливо, що, окрім державної реєстрації договору, останній має містити усі погоджені сторонами істотні умови, щоб не виникло в подальшому ситуації, коли тривалий час земельна ділянка перебуває у користуванні, а тільки стане питання сплати орендної плати – користувач заявить про недійсність такого договору.

Задля кращого сприйняття інформації була використана мультимедійна презентація.

На закінчення заходу його учасники отримали відповіді щодо питань, які піднімалися на лекції.

Крім цього усі присутні були поінформовані про систему безоплатної правової допомоги в Україні, зокрема про діяльність Дубенського бюро, які правові послуги можна отримати в бюро, розкрито поняття первинної та вторинної правової допомоги, перераховано категорії осіб які мають право звертатися за вторинною правовою допомогою.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь