Мирогощанська громада

Рівненська область, Дубенський район

Новини

Дата: від до Скинути
29 Серпня, 2017 р., 20:53
28  серпня у приміщенні Мирогощанської сільської ради зібралися педагоги шкіл, вихователі ДНЗ, керівники навчальних закладів Мирогощанської об’єднаної територіальної громади на серпневу конференцію. У центрі уваги  – пріоритетні напрями  галузі освіти на шляху реалізації концепції «Нова українська школа».
25 Серпня, 2017 р., 18:54
24 серпня – особливий день у житті нашої держави, особливий він і в житті кожного українця. Цей день змушує нас ще раз задуматись над тим, хто ми є на цій землі, чому її терена споконвіку так вабили ворогів, а люди завжди відрізнялися своєю працьовитістю, жертовністю і незламністю духа. День Незалежності – це день, коли слово воля постає у всій його величі і водночас нагадує, яку непомірну ціну довелося заплатити українцям за нього. На жаль, і сьогодні на алтар жертовності лягають життя героїв. У Мирогощанській ОТГ відбулися урочисті заходи з нагоди 26 –ї річниці Незалежності України. На території Мирогощанського аграрного коледжу зібралися жителі сіл громади, щоб разом помолитися за долю України, за її синів і дочок, пом’янути тих, хто поклав своє життя у боротьбі. З уст поетеси Любові Пшеничної прозвучав вірш – молитва, присвячений Україні. З вітальним словом виступили голова Мирогощанської ОТГ Соборук С. А. та директор Мирогощанського аграрного коледжу Терновик В. Я. Учасниками свята стали самодіяльні аматорські та родинні колективи: вокальний жіночий ансамбль клубу с. Липа «Липівчанка», вокальний жіночий ансамбль працівників культури с. Княгинин, вокальний ансамбль МАКу, дует сім’ї Козяр. Композиції у виконанні дитячих хореографічних колективів «Наталонька» с. Княгинин та «Ритми серця» с. Мирогоща зачаровували глядачів. Присутні мали можливість відвідати виставки майстрів прикладного мистецтва, що проживають на території громади. Дивлячись на їх роботи, ще раз переконуєшся, які диво – таланти живуть поруч з нами. Наймолодші провели дитячий квест «Яскрава країна», де продемонстрували свої знання з історії, культури України. Солодка вата та розваги на батуті припали їм до душі. Особливо смачним виявився козацький куліш, яким пригощали привітні господині. На завершення свята було проведено дружній футбольний матч між командами с. Княгинин та с. Мирогоща. Сьогодні Україна переживає непростий час становлення її як сучасної європейської держави. Та ми віримо, що прийде час, коли змовкне ворог, коли наша земля дихатиме на повні груди. Бо цей день – День Незалежності -ще раз довів: МИ таки є на цій землі. Ми мусимо бути!
23 Серпня, 2017 р., 18:05
Протягом 22-23 серпня на базі Мирогощанської ЗОШ І-ІІІ ступенів, яка має статус опорної, відбулись спільні методичні об’єднання вчителів Мирогощанської та Привільненської ОТГ, які віднедавна створили спільну методичну службу, та які проводили кращі вчителі обох громад.  Учасники засідань обговорили питання, що стосуються змін в галузі освіти, зокрема: оновлення змісту освіти, перехід від знаннєвої парадигми до компетентнісної, особливості інтегрованого навчання, надання свободи у діяльності вчителя. Увагу акцентували на сутності змін у початковій школі, пілотуванні нового Державного стандарту початкової загальної освіти, оновлених програмах 5 – 9 класів, запровадженні компетентнісного, діяльнісного та особистісно орієнтованого підходів. Серед висвітлених питань – пріоритети виховання особистості в умовах створення Нової української школи, про те основний акцент приділяється співпраці з батьками . Батьки повинні знати про всі нововведення у навчально-виховному процесі, брати активну участь в ньому та бути рівноцінними партнерами.
11 Липня, 2017 р., 14:25
7 липня свято Івана Купала.  У цей день Іван Хреститель освятив воду та прогнав злі сили. Існувало  повір’я, що сонце цього дня грає на світанку – переливається усіма  кольорами веселки. За народним звичаєм цього дня молодь зі співами та жартами прямує до річки розкладає вогнища й танцює навколо них.  До вихованців  Мирогощанського   будинку – інтернат   завітали  читачі бібліотеки, привітати зі святом. Юні читачі привітали мешканців інтернату купальськими піснями, танцями, жартами.
30 Червня, 2017 р., 22:51
За ініціативи Мирогощанської сільської ради 27 червня 2017 року в приміщенні Мирогощанськоїсілької ради було проведено круглий стіл до святкування Дня конституції України на тему «Конституція України-Основний Закон держави». Учасниками круглого столу були: сільський голова Соборук С.А., головний спеціаліст з питань освіти Зайчук С.В., директор Мирогощанської ЗОШ І-ІІІ ступенів Токар В.С., директор Княгининської ЗОШ І-ІІІ ступенів Ковальчук В.М., вчителі історії і правознавства загальноосвітніх шкіл Мирогощанської сільської ради Конюшик Г.І., Вірста І.Я., Козяр С.Д. та завідуюча бібліотекою Ковтонюк А.В. День Конституції України відзначається щорічно 28 червня і є офіційним державним святом.
23 Червня, 2017 р., 10:06
Ось і настав цей день – день прощання зі школою. Подвір’я школи замайоріло різнобарв’ям квітів, святковим вбранням, добрими і щирими посмішками. Уся шкільна родина зібралася на традиційне свято випускного вечора – 21 червня 2017 року з сумом проводжали у далеке плавання тих, кого ще вчора вчили … Випускників та всіх присутніх привітав директор школи Токар В.С. та побажав їм щасливої долі та мирного неба. Багато гарних напутніх слів та побажань було сказано на адресу випускників від голови Мирогощанської об’єднаної територіальної громади Соборук С.А, головного спеціаліста по освіті Зайчук С.В. Зворушливі і щирі виступи прозвучали від першої вчительки Конюкевич І.Й., класного керівника Мелех Н.І. та батьків. Випускники кружляють у прощальному вальсі, в якому поринають у спогади, мрії, сподівання, відчувають радість, смуток та світлу печаль…Хвилюючим був цей день не лише у дітей. Не менше хвилювалися і їхні батьки. Відчували, як шалено б’ється серце, а то і зовсім десь зникає його стукіт, бо у вирій життя полетять їх пташенята. Дорогі випускники! Шкільна пора минула. Дорослі, розумні, енергійні, ви перетворилися з маленьких пташенят у дуже сильних, впевнених птахів. Крім удачі, любові і здоров’я, ми бажаємо вам слідувати за своєю заповітною мрією. Не відступайте, боріться, творіть!  
15 Червня, 2017 р., 10:31
14.06.2017 р. відбувся похід на Панталійський ставок, де учні Мирогощанської ЗОШ І-ІІІ ст. веслували на байдарках разом з тренером Осійчуком Василем Тарасовичем. Діти отримали масу позитивних емоцій і вражень.
11 Червня, 2017 р., 18:24
Ось і закінчився черговий навчальний рік. Спливли в історію контрольні, семінари, ДПА. І уже знову стоять на порозі школи випускники 9 класу . Щемливо і тривожно було на серці у кожного з присутніх на святковому вечорі. Адже в цей нелегкий час вирушають наші вихованці у незвідану путь, а хтось продовжує навчання у рідній школі. Як складеться їх доля – таємниця. Та подумки кожен бажав їм щастя та мирного неба над головою. Багато гарних, напутніх слів та побажань було сказано на адресу випускників від директора школи Токаря В.С. Його побажання доповнили перша вчителька Ткачук Т.М., класний керівник Посільська О.Й. та батьки. Та хіба могли залишити школу випускники, не висловивши свою вдячність наставникам, що упродовж 9 років формували з колишньої малечі гідних синів і дочок своєї держави.  Випускний вечір цьогоріч ще довго озиватиметься щасливими акордом у серцях кожного, хто був присутні на святі. Ось так легко, трохи емоційно відлетіли від нас у широкий, безмежний світ наші випускники. Юнаки і дівчата почали нове, невідоме для них доросле життя. Попереду нові випробування! Щасти вам!!!
10 Червня, 2017 р., 13:56
 5 червня 2017 року на території клубу с. Липа відбулось  традиційне свято для дітей на яке з задоволенням збираються діти, аби пограти в ігри та конкурси, потанцювати, пострибати на батутах та покататись на аеромобілях.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь